Δημόσια διαβούλευση για τα πνευματικά δικαιώματα από την Κομισιόν

0

Η Ευρωπαική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης στο πλαίσιο των προσπαθειών της για εκσυγχρονισμό των κανονισμών για τα πνευματικά δικαιώματα στην ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους να μοιραστούν τις απόψεις τους σε περιοχές που αφορούν την επικοινωνία και το περιεχόμενο στην ενιαία ψηφιακή αγορά κυρίως σε ότι αφορά θέματα εναρμόνισης, περιορισμών καθώς και εξαιρέσεων στο καθεστών του copyright στην ψηφιακή εποχή.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Ενιαίας Αγοράς και Υπηρεσιών Michel Barnier δήλωσε: “Το όραμά μου για τα πνευματικά δικαιώματα αφορά σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο που θα υποστηρίζει τη δημιουργία και καινοτομία, θα ενεργοποιεί την πρόσβαση σε ποιοτικό περιεχόμενο, διασυνοριακά, θα ενθαρρύνει την επένδυση και θα ενδυναμώνει την πολιτισμική διαφορετικότητα. Η πολιτική μας στο ευρωπαικό copyright πρέπει να μας κρατά κοντά στην εποχή.”

Η διαβούλευση είναι ανοιχτή μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2014. Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει με την άποψή του μπορεί να επισκεφτεί τη σχετική ιστοσελίδα [Link]
 

Σχόλια