Δημοσιογράφος αποφεύγει να καταθέσει στη δίκη κατά του Μάικλ Τζάκσον

0

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ επιθυμεί να μην καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη κατά του διάσημου τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Ο Μπασίρ είχε παρουσιάσει στην βρετανική τηλεόραση το 2003 ένα ντοκιμαντέρ για τον τραγουδιστή, στο οποίο ο Τζάκσον παραδέχτηκε ότι είχε κοιμηθεί στο ίδιο δωμάτιο με παιδιά στο ράντσο του. Κατόπιν τούτου, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, έχει καλέσει τον Μπασίρ να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη που θα ξεκινήσει στις 31 Ιανουαρίου, ώστε να δώσει όποια άλλη πληροφορία γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση, που δεν προβλήθηκε στο ντοκιμαντέρ.

Ωστόσο, ο Μπασίρ θέλει να αποφύγει την κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τη νομθεσία της Καλιφόρνιας, ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να υποχρεωθεί να καταθέσει για πληροφορίες που έμαθε κατά την εκτέλεση του έργου του. Επί της αίτησης του, ο δικαστής Ρόντεϊ Μέλβιλ θα αποφασίσει στις 28 του μήνα. Παράλληλα, θα αποφασίσει και επί της αιτήσεως του εισαγγελέα να μην διεξαχθούν δημόσια οι καταθέσεις των ανηλίκων.

Σχόλια