Δημοτική αρχή προσέφυγε στη δικαιοσύνη με σκοπό την προστασία των ανήλικων κοριτσιών

0

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρει ότι η δημοτική αρχή προσέφυγε στα Δικαστήρια και πέτυχε την έκδοση απόφασης για λήψη ασφαλιστικών μέτρων εναντίον των ανδρών της πόλης, στους οποίους απαγορεύθηκε να πλησιάζουν κορίτσια, ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Για αιώνες, έχει γίνει δεκτό ότι ο Βασιλιάς είχε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να προστατεύει τα παιδιά μέχρι να φθάσουν στην ηλικία των 21 ετών. Το 1971, οι εξουσίες κηδεμονίας και προστασίας των ανήλικων τέκνων μεταφέρθηκαν στην αρμοδιότητα των Δικαστηρίων και η ηλικία κηδεμονίας μειώθηκε στα 18 έτη. Ο νόμος του 1989 για την προστασία των παιδιών περιόρισε αλλά δεν κατήργησε την εξουσία των τοπικών αρχών να προβαίνουν αυτοδικαίως σε προστασία των ανήλικων παιδιών, όταν θεωρούν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, συναντώντας όμως την αντίδραση των δικαστικών αρχών.

Το δημοτικό συμβούλιο στο Μπέρμιγχαμ φαίνεται να κέρδισε την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων καθώς απαγορεύτηκε σε 10 άνδρες να πλησιάζουν ανήλικα κορίτσια, μέχρι την ενηλικίωσή τους.
Η εν λόγω δικαστική κρίση θεωρείται πρωτότυπη καθώς φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που μια τοπική αρχή επιχειρεί να διεκδικήσει δικαστικά την προστασία ανήλικων κοριτσιών από άνδρες της ίδιας περιοχής, με τους οποίους μάλιστα δε συνδέονται προσωπικά, με κάποιον τρόπο.

Τέλος, εάν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδειχθεί αποτελεσματική, είναι πιθανό να προταθεί και από άλλες τοπικές αρχές.

 

Σχόλια