Διχασμός Μπους – Ρεπουμπλικάνών για τη μεταναστευτική πολιτική

0

O αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, υπογράμμισε την υποστήριξή του για την αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής, παρά το γεγονός ότι αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων υποστήριξαν δικά τους σχέδια, που έχουν ως στόχο να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση ενισχύοντας την ασφάλεια των συνόρων.

Ο Μπους, κατά την επίσκεψή του σε επιχείρηση της Βόρειας Βιρτζίνια που ανήκει σε μετανάστες, επανέλαβε ότι η νέα μεταναστευτική πολιτική θα πρέπει να περιλαμβάνει προγράμματα φιλοξενίας εργαζομένων και τη χορήγηση υπηκοότητας σε ορισμένους από τα 12 εκατ. παράνομους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά όμως, Ρεπουμπλικάνοι έθεσαν το ζήτημα διαφορετικά, δίδοντας έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, γεγονός που αυξάνει το ενδεχόμενο τρομοκράτες, ειδικά μέλη της αλ Κάιντα, να έχουν περάσει από περιοχές των συνόρων που δεν φυλάσσονται καλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε πέρυσι νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την ενίσχυση της διασυνοριακής ασφάλειας και την αύξηση των ποινών σε όσους εργοδότες προσλαμβάνουν παράνομους μετανάστες, αλλά δεν επεκτείνει τα προγράμματα των εργαζομένων ή τη χορήγηση υπηκοότητας σε άτομα που ζουν παράνομα στη χώρα.

Σχόλια