Δολοφόνος δικάζεται για έαν από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Γαλλίας

0

Ένας 70χρονος οδηγός λεωφορείου, ο Εμίλ Λουί, θα δικαστεί τις επόμενες μέρες στη Γαλλία, κατηγορούμενος για το θάνατο 7 μικρών κοριτσιών. Η υπόθεση που συγκλονίζει τη Γαλλία, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στη μεταπολεμική της ιστορία.

Ο κατηγορούμενος θεωρείται ότι τα σκότωσε κατά τη διάρκεια των 30 τελευταίων χρόνων. Πολλά από αυτά έπασχαν από διανοητική υστέρηση και έμεναν σε δημόσια ιδρύματα. Κατά τις 3 τελευταίες δεκαετίες περίπου 30 κοπέλες αγνοούνται, ενώ έχουν βρεθεί τα σώματα 2 μόνον από αυτές.

Πολλές οικογένειες των θυμάτων αναμένεται να παρεβρεθούν στη δίκη, ενώ αντιδρούν στην ανεπάρκεια και τις αποτυχίες των γαλλικών αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο Λουί είναι ο μόνος κατά του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση, ενώ ένας αστυνομικός που ανακάλυψε αποδείξεις σε βάρος του, βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό. Νέα έρευνα έδειξε ότι δεκάδες δικογραφίες που συνδέονταν με την υπόθεση, είχαν εξαφανιστεί από το δικαστήριο.

Ο Λουί αρχικά είχε ομολογήσει την ενοχή του για ορισμένες από τις δολοφονίες, στη συνέχεια όμως ανακάλεσε την ομολογία του.

Σχόλια