Δωρεά εκατομμυρίων για την Νομική Σχολή του King’s College

0

Πρόκειται για την μεγαλύτερη δωρεά από ιδιώτη στην ιστορία του Πανεπιστημίου, ενώ προς τιμήν του δωρητή η Νομική Σχολή του King’s College μετονομάστηκε σε The Dickson Poon School of Law. Όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο, τα χρήματα θα διατεθούν για την χρηματοδότηση ενός προγράμματος υποτροφιών (Dickson Poon Scholarship Programme).

Λόγω της γενναιόδωρης χρηματοδότησης, από το πρόγραμμα θα μπορέσουν να επωφεληθούν δεκάδες φοιτητές, ξεκινώντας από το 2013. Πέντε υποτροφίες ύψους 90.000 λιρών θα δοθούν σε διδακτορικούς φοιτητές για χρονικό διάστημα τριών ετών, ενώ σε προπτυχιακό επίπεδο θα δοθούν περίπου 75 υποτροφίες, σε σύνολο 225 φοιτητών. Δεκαπέντε υποτροφίες επιφυλάσσονται και για φοιτητές που κατάγονται από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

«Το πρόγραμμα υποτροφιών Dickson Poon είναι το καλύτερο και μεγαλύτερο του είδους του για νομικές σπουδές στη Βρετανία και στόχος του είναι να προσελκύσει τους πιο ταλαντούχους ακαδημαϊκούς και φοιτητές στη νομική σχολή The Dickson School of Law», σχολίασε ο καθηγητής Sir Lawrence Freedman, Αντιπρόεδρος του King’s. Ο ίδιος ο Poon σχολίασε: «Η δωρεά μου και η σύσταση αυτών των υποτροφιών είναι μέρος της φιλοδοξίας την οποία μοιράζομαι με την διακεκριμένη Νομική Σχολή του King’s College London, να προχωρήσει σε άλλο επίπεδο η νομική εκπαίδευση και έρευνα.

Οι υποτροφίες θα βοηθήσουν υποδειγματικούς φοιτητές με ακαδημαϊκή ενέργεια και φιλοδοξία να αναδειχθούν μελλοντικά σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλα τα πεδία του δικαίου, των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας των πολιτών».

Σχόλια