“Δορυφορική” επίθεση του Ασάνζ στην αμερικανική κυβέρνηση

0

 Μ’ένα δεκαπεντάλεπτο βίντεο που μεταδόθηκε δορυφορικά, ο Ασάνζ κάλεσε την αμερικανική ηγεσία να παύσει τον διωγμό του ίδιου και των συνεργατών του και να σταματήσει κάθε είδους αυθαίρετες ενέργειες που στρέφονται εναντίον του Wikileaks.

Το μήνυμα του Ασάνζ, ο οποίος συμπληρώνει 100 ημέρες στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο μεταδόθηκε εν όψει της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Βρετανίας και του Ισημερινού, προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στο θέμα. Αν και η κυβέρνηση του Ισημερινού δηλώνει ότι μέσω του ασύλου που έχει χορηγήσει στον Ασάνζ επιδιώκει να δώσει το παράδειγμα προς πάσα κατεύθυνση αλλά κυρίως προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη σημασία της προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης. Στο βίντεο ο Ασάνζ αναφέρθηκε και στον ύποπτο για συνεργασία με το Wikileaks, Bradley Manning.

Ο τελευταίος βρίσκεται υπό καθεστώς στρατιωτικής κράτησης και κατηγορείται για διοχέτευση απόρρητου υλικού προς την ιστοσελίδα.

Τέλος, ο Ασάνζ εξέφρασε την ανησυχία ότι αν εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει εγγυήσεις για τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης καθώς υπάρχουν επιθετικά δημοσιεύματα αμερικανών πολιτικών, οι οποίοι συγκρίνουν τοWikileaks με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Αλ Κάιντα.

Σχόλια