Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη δίκη Γερμανού που δολοφόνησε σε δικαστήριο εγκυμονούσα Αιγύπτια

0

Περίπου 200 αστυνομικούς θα επιστρατεύσει η Αστυνομία της Δρέσδης για τη δίκη 29χρονου Γερμανού που κατηγορείται για τη δολοφονία 32χρονης εγκύου από την Αίγυπτο μέσα στην ίδια δικαστική αίθουσα.
Ο κατηγορούμενος, άνεργος και οπαδός του ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος της Γερμανίας NPD, είχε διαπληκτιστεί με την άτυχη Αιγύπτια σε δημόσια παιδική χαρά τον Αύγουστο του 2008. Η Μάργουα ελ Σερμπίνι είχε ζητήσει από τον 29χρονο να σηκωθεί από μια κούνια για να καθίσει ο γιος της κι εκείνος είχε αντιδράσει εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον της και αποκαλώντας τη «τρομοκράτισσα Ισλαμίστρια». Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε πρόστιμο 780 ευρώ. Μόλις η Σερμπίνι, που ήταν τριών μηνών έγκυος, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, ο νεαρός έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι και της επιτέθηκε, καταφέροντάς της 18 μαχαιριές. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να επέμβουν πυροβολώντας, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν και να ρίξουν σε κώμα για δύο ημέρες τον σύζυγο της Σερμπίνι.
Ο θάνατος της 32χρονης φαρμακοποιού και μητέρας ενός τρίχρονου αγοριού ξεσήκωσε κύμα διαδηλώσεων, ιδιαίτερα στην Αίγυπτο, όπου η γυναίκα ανακηρύχθηκε «μάρτυρας της μαντίλας».

Σχόλια