ΕΔΑΔ: Απέρριψε την προσφυγή της Πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό

0

Την προσφυγή της Πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό εναντίον της Γερμανίας απέρριψε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο (ΕΔΑΔ).

Η προσφυγή αφορούσε την επανειλημμένη απόρριψη των αιτημάτων της Πρίγκιπισσας από τη γερμανική δικαιοσύνη, προκειμένου να απαγορευτεί οποιαδήποτε αναδημοσίευση φωτογραφιών της ιδίας και του συζύγου της, οι οποίες ελήφθησαν εν αγνοία τους, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Να σημειωθεί δε, ότι το σχετικό φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στο γερμανικό Τύπο, συνόδευε άρθρο για την τάση των πλουσίων αριστοκρατών να ενοικιάζουν τα θερινά ανάκτορα και τις θερινές βίλες τους και να περνούν τις διακοπές τους σε άλλους προορισμούς.

Αν και τα σχετικά αιτήματα της Πριγκίπισσας έγιναν δεκτά σε πρώτο βαθμό από τα γερμανικά δικαστήρια, απορρίφθηκαν επανειλημμένα από τα ομοσπονδιακά δευτεροβάθμια και ανώτατα δικαιοδοτικά όργανα, με αποτέλεσμα την προσφυγή της Πριγκίπισας Καρολίνας στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.
Ωστόσο, το ΕΔΑΔ έκρινε, ότι τα γερμανικά δικαστήρια έκαναν ορθή στάθμιση των ατομικών δικαιωμάτων της Πριγκίπισσας και των δικαιωμάτων του Τύπου και απέρριψαν το αίτημα της προσφεύγουσας, μη διαπιστώνοντας δυσανάλογη παραβίαση της οικογενειακής και προσωπικής ζωής της και των σχετικών δικαιωμάτων και άρθρων της ΕΣΔΑ.
 

Σχόλια