ΕΔΑΔ: Ο 28ος διαγωνισμός «Rene Cassin» στις 15 και 16 Απριλίου

0

Ο 28ος διαγωνισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Rene Cassin», στο πλαίσιο του οποίου διεξάγεται εικονική δίκη με τη συμμετοχή φοιτητών Νομικών Σχολών και σχολών Πολιτικών Επιστημών, πρόκειται να λάβει χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 15 και 16 Απριλίου 2013.

Δεκαέξι (16) ομάδες από δεκατρία (13) διεθνή Πανεπιστήμια (Αυστρία, Βέλγιο, Μπουρκίνα Φάσο, Εσθονία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Ελβετία και Τουρκία) επελέχθησαν μετά από τη διεξαγωγή γραπτής δοκιμασίας προκειμένου να διαγωνιστούν στο ΕΔΑΔ. Επικεφαλής της επιτροπής επιλογής της υπό εξέταση υπόθεσης είναι η Dorothée Meyer, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Τα πραγματικά περιστατικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση [PDF] του ΕΔΑΔ, θα λάβουν χώρα σ’ ένα νησιωτικό κράτος και τα εμπλεκόμενα μέρη θα είναι δύο αδελφές, μια μαθήτρια και μια φοιτήτρια Νομικής Σχολής καθώς και οι Αρχές του κράτους που είναι αρμόδιες για την καταπολέμηση της πορνείας.

Οι δύο ομάδες που θα διακριθούν στο ημιτελικό στάδιο θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους στις 16 Απριλίου, ενώπιον Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένες νομικές προσωπικότητες εταξύ των οποίων, Δικαστές του ΕΔΑΔ και ακαδημαϊκοί υπό την Προεδρία της Elisabeth Morin-Chartier, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Αντιπροέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχόλια