ΕΕ: Ανάγκη θέσπισης νέων μέτρων από τη Google για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού

0

Η κ. Βεστάγκερ, η οποία έλαβε τη σκυτάλη από τον Χοακίν Αλμούνια την 1η Νοεμβρίου, είπε ότι θα πάρει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των απόψεων από τα μέρη που εμπλέκονται στην υπόθεση, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Η εξέλιξη της έρευνας και τα ζητήματα που θα ελεγχθούν, θα έχουν δυναμικό αντίκτυπο στους χρήστες των υπηρεσιών της Google και ως εκ τούτου, θα χρειαστεί χρόνος για να αποφασισθούν τα επόμενα βήματα.

Επικρικτές της Google, όπως η Microsoft αλλά και διάφοροι εκδότες σε όλη την Ευρώπη, όπως η Axel Springer, καθώς επίσης και αρκετά πολιτικά πρόσωπα, απέρριψαν πρόσφατα από τη Google μία τρίτη δέσμη εγγυήσεων στην οποία προέβη η εταιρεία, προκειμένου να συμμορφωθεί με το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και να ακολουθήσει μία αντιμονοπωλιακή πολιτική.

Η νέα Επίτροπος επισημαίνει ότι η έρευνα θα επικεντρωθεί μόνο σε ζητήματα ανταγωνισμού, παρά τις εκκλήσεις από ορισμένους επικριτές της εταιρείας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος θα πρέπει να επεκταθεί εξίσου σε θέματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
 

Σχόλια