Ε.Ε: Αναστολή αδειών εξαγωγής όπλων στην Αίγυπτο

0

Την αναστολή αδειών εξαγωγής όπλων και αμυντικών εξοπλισμών στην Αίγυπτο, αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για το αιγυπτιακό ζήτημα.
Οι επικεφαλείς της εξωτερικής πολιτικής των ευρωπαϊκών χωρών αποφάσισαν επίσης να επανεξετάσουν τη βοήθεια προς την Αίγυπτο, στον τομέα της ασφάλειας, αντιδρώντας στην έκρηξη βίας που σημειώνεται στη χώρα, με εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, μόνο μέσα στην τελευταία εβδομάδα.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Catherine Ashton, δήλωσε ότι η Ένωση θα επανεξετάσει τη στάση της προς το Κάιρο, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι θα σταματήσει η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, σε όσους την έχουν ανάγκη. «Εκφράσαμε την υποστήριξή μας στον λαό της Αιγύπτου που είναι ένας σημαντικός εταίρος της ΕΕ», υπογράμμισε η Ashton, για να προσθέσει ότι, «Καταδικάζουμε σθεναρά όλες τις πράξεις βίας και εκτιμούμε, ότι οι ενέργειες που έγιναν πρόσφατα από τους στρατιωτικούς ήταν δυσανάλογες. Καλούμε όλες τις πλευρές να δώσουν ένα τέλος στην βία».
 

Σχόλια