ΕΕ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

0

Η αεροπορική εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους, Dobrolet, θυγατρική της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας, Aeroflot, ανακοίνωσε τη διακοπή των πτήσεών της, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την ουκρανική κρίση.

Στην ανακοίνωσή της η ρωσική εταιρεία σημειώνει ότι σταματά προσωρινά τα δρομολόγιά τις από τις 4 Αυγούστου «λόγω των οικονομικών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση τον Ιούνιο, συνδέοντας τη Μόσχα με τη Σιμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας, της χερσονήσου που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από τη Ρωσία. Το φιλόδοξο σχέδιό της ήταν να προσφέρει εισιτήρια χαμηλότερου κόστους, έως και 40%, και να μεταφέρει 200.000 επιβάτες μέχρι το τέλος του έτους.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την ΕΕ αναμένεται να προκαλέσουν τεράστια οικονομική ζημία στη χώρα, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές,

Το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί στην Ουκρανία αυξάνει την ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Δύση, την ίδια στιγμή που οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία, κρούουν τον κώδωνα ου κινδύνου για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.
 

Σχόλια