Έφεση ασκεί ο δήμαρχος του Λονδίνου, Λίβινγκστοουν

0

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Κεν Λίβινγκστοουν αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Βρετανίας με την οποία του επιβλήθηκε η ποινή αναστολής της άσκησης των καθηκόντων του για τέσσερις εβδομάδες.

Η ποινή επιβλήθηκε στον «Κόκκινο Κεν» επειδή είχε συγκρίνει ένα δημοσιογράφο με φρουρό στρατοπέδου συγκέντρωσης. Η ισχύς της ποινής της Επιτροπής, που εξετάζει παράπονα σε βάρος των εκλεγμένων αρχών, αρχίζει από την 1η Μαρτίου.

Ο 60χρονος Λίβινγκστοουν, ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς στη Βρετανία, σε δήλωσή του αναφέρει ότι έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να καταθέσουν έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να ζητήσουν την αναστολή της ποινής της Πειθαρχικής Επιτροπής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2005, ο εβραίος δημοσιογράφος της Evening Standard Oλιβερ Φάϊνγκολντ είχε προσπαθήσει να αποσπάσει μία δήλωση από τον δήμαρχο, ο οποίος τον συνέκρινε με φρουρό στρατοπέδου συγκέντρωσης και Γερμανό εγκληματία πολέμου, ενώ αργότερα αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας ότι η ιδιοκτησία της εφημερίδας είχε υποστηρίξει τους Ναζί κατά την δεκαετία του 1930.

Σχόλια