Έφεση κατά της αθώωσης του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Ζιμπάμπουε

0

Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ασκώντας έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μόργκαν Τσβανγκιράι, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εθνική προδοσία.

Ειδικότερα, τον περασμένο Οκτώβριο ο Τσβανγκιράι δικάστηκε για το σχεδιασμό δολοφονίας του Προέδρου της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε λίγο πριν τη διεξαγωγή εκλογών στη χώρα το 2002, και σε περίπτωση καταδίκης του αντιμετώπιζε και την ποινή του θανάτου. Το δικαστήριο τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών, καθώς έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις σε βάρος του Αρχικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί την απόφαση, ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εισαγγελίας, η κυβέρνηση άσκησε έφεση, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Τσβανγκιράι πάντως, ο οποίος προετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους, πρόκειται να δικαστεί και πάλι για εθνική προδοσία τον ερχόμενο μήνα, αυτή τη φορά επειδή είχε οργανώσει διαδηλώσεις πέρυσι με σκοπό τον εκτοπισμό του Προέδρου Μουγκάμπε.

Σχόλια