Έφεση κατά της ποινής που επιβλήθηκε στον “”Ντουκ”” των Ερυθρών Χμερ

0

Έφεση κατά της ποινής 30ετούς κάθειρξης που επιβλήθηκε στις 16 Ιουλίου στον “”Ντουκ””, τον διαβόητο διευθυντή των φυλακών της Πνομ Πενχ, υπό το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ, άσκησαν οι εισαγγελείς της έδρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ειδικού Δικαστηρίου που συστάθηκε στην Καμπότζη για την υπόθεση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο Ντουκ καταδικάστηκε ως υπεύθυνος για τον θάνατο τουλάχιστον 14 χιλιάδων ανθρώπων που κρατήθηκαν και βασανίστηκαν στις φυλακές Τουόλ Σλενγκ της Πνομ Πενχ, πριν από τρεις δεκαετίες.
Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή κάθειρξης 40 ετών για τον 67χρονο Ντουκ, το δικαστήριο ωστόσο του επέβαλε χαμηλότερη ποινή καθώς έκρινε παρανόμως κρατήθηκε από τον στρατό της Καμπότζης για πέντε χρόνια.

Στην έφεσή τους, οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι η ποινή “”δεν αποδίδει τη δέουσα βαρύτητα στη σοβαρότητα των εγκλημάτων του Ντουκ, στο ρόλο του και στο ότι συμμετείχε οικειοθελώς στα εγκλήματα αυτά””. Παράλληλα, η εισαγγελία θεωρεί ότι “”δόθηκε μη προσήκουσα σημασία στα ελαφρυντικά που ισχύουν για τον Ντουκ””.

Σχόλια