Έφεση κατά του διορισμού τους θα ασκήσουν οι δικηγόροι του Μιλόσεβιτς

0

Έφεση κατά του διορισμού τους ως συνήγοροι του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς προτίθενται να ασκήσουν οι δύο Βρετανοί δικηγόροι, έπειτα από την άρνηση του κατηγορουμένου να συνεργαστεί μαζί τους.

Οι δικηγόροι Στίβεν Κέι και Τζίλιαν Χίγκινς διορίστηκαν από το Διεθνές Ποινκό Δικαστήριο της Χάγης για να υπερασπιστούν τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, καθώς κρίθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας είναι πολύ άρρωστος για να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Ωστόσο, ο Μιλόσεβιτς αρνείται να συναντηθεί ή να συζητήσει με τους συνηγόρους του τονίζοντας ότι το Δικαστήριο του αφαιρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Στο μεταξύ ο δεύτερος μάρτυρας υπεράσπισης που κατέθεσε ήταν ο Αμερικανός δικηγόρος και πολιτικός αναλυτής Τζιμ Τζάτρας. Οι εισαγγελείς όμως διαμαρτυρήθηκαν, επειδή όπως είπαν, ο μάρτυρας ως αναλυτής δεν έχει γνώση από πρώτο χέρι για τους πολέμους στα Βαλκάνια, αλλά οι δικαστές του επέτρεψαν να συνεχίσει τονίζοντας ότι η γνώμη ενός ειδικού έχει ενδιαφέρον. Να σημειωθεί ότι πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης δήλωσαν ότι δεν θα εμφανιστούν στο Δικαστήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του δικαστηρίου να μην επιτρέψει στον Μιλόσεβιτς να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του.

Σχόλια