Εγκρίθηκε η υποχρεωτική καθιέρωση του κοινού ευρωπαϊκού διπλώματος οδήγησης

0

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε κατά την χθεσινή της συνεδρίαση στο Στρασβούργο την πρόταση της Κομισιόν για την υποχρεωτική καθιέρωση του κοινού ευρωπαϊκού διπλώματος οδήγησης, το οποίο και θα ανανεώνεται από τους κατόχους του κάθε 10 χρόνια. Συγκεκριμένα, μέσα στην επόμενη δεκαετία όλα τα διπλώματα οδήγησης των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ πρέπει να αντικατασταθούν υποχρεωτικά και να πλαστικοποιηθούν, δηλαδή, να πάρουν τη μορφή τραπεζικής πιστωτικής κάρτας. Επιπλέον, σύμφωνα με την πρόταση, μέσα στη δεκαετία 2015-2025 τα διπλώματα οδήγησης θα αποκτήσουν και ενιαία μορφή και γραφή.

Ωστόσο, για να τεθεί σε ισχύ η απόφαση του ΕΚ, πρέπει να επικυρωθεί και από το αρμόδιο Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ, το οποίο και θα εξετάσει το ζήτημα κατά τις επόμενες συνεδριάσεις του.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το Συμβούλιο των Υπουργών είχε εγκρίνει την καθιέρωση του ενιαίου τύπου διπλώματος οδήγησης για τις χώρες μέλη της ΕΕ, χωρίς όμως να αποφασίσει για το αν θα έπρεπε να προχωρήσουν τα κράτη-μέλη στην υποχρεωτική αντικατάσταση των παλιών διπλωμάτων.

Σχόλια