Εγκρίθηκε το ΝΣ για τη μετανάστευση στη Γερμανία

0

Ο πρώτος νόμος της Γερμανίας που επιτρέπει την περιορισμένη μετανάστευση ξεπέρασε το τελευταίο μεγάλο πολιτικό εμπόδιο, όταν διακομματική επιτροπή επικύρωσε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Η Γερμανία, ο συνολικός πληθυσμός της οποίας είναι 82,5 εκατομμύρια, έχει ήδη περισσότερα από επτά εκατομμύρια μετανάστες και δέχεται κάθε χρόνο Ρώσους γερμανικής καταγωγής και αιτητές ασύλου.

Στο μέλλον μόνο σε έναν περιορισμένο αριθμό επιπλέον ειδικευμένων εργατών και ξένων που αποφοιτούν από γερμανικά πανεπιστήμια θα επιτραπεί να μείνουν και να εργαστούν στη χώρα. Όλοι οι νεοεισερχόμενοι θα κάνουν υποχρεωτικά μαθήματα γερμανικής γλώσσας.

Ωστόσο, η νομοθεσία συνιστά μια τεράστια αλλαγή για μια χώρα που είναι ουσιαστικά κλειστή στην οικονομική μετανάστευση από τις αρχές της δεκαετίας του 70, όταν έκλεισε τα σύνορά της στους “”εργάτες φιλοξενούμενους””, κυρίως από την Ιταλία και την Τουρκία.

Η συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση στην Μπούντεσταγκ την Παρασκευή. Η ψηφοφορία στην Μπούντεσρατ αναμένεται να διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου.