Ειδικές φυλακές για αλλοδαπούς

0

Η υπηρεσία φυλακών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι προέβη σε μετατροπές σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα ώστε να μπορούν να στεγάζουν μόνο αλλοδαπούς κρατουμένους.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας διευκρίνισε ότι οι φυλακές Μπουλγούντ Χολ του Έσεξ και Καντέρμπουρι του Κεντ προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για μετανάστες και τμήματα εκμάθησης γλωσσών. Επιπλέον, η μετατροπή των φυλακών είναι μέρος προγράμματος με στόχο την άμεση απέλαση όσο το δυνατόν περισσότερων αλλοδαπών κρατουμένων.

Οι αλλοδαποί κρατούμενοι στη Βρετανία ξεπερνούν τους 11.000 ενώ ο συνολικός πληθυσμός των φυλακών ανέρχεται στους 88.000.
Το 2006 ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τσαρλς Κλαρκ είχε αναγκαστεί σε παραίτηση μετά την αποτυχία του υπουργείου να διαχειριστεί τις υποθέσεις 1.000 αλλοδαπών κρατουμένων, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν απελαθεί.
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ντέιβιντ Χάνσον δήλωσε ότι οι δύο ειδικές φυλακές είναι ένα «πείραμα» για να εξετάσουν εάν μπορεί να επισπευσθεί η διαδικασία απέλασης.
Το κόστος ανά κρατούμενο υπολογίζεται στα 54.000 ευρώ. «Οι φυλακές για αλλοδαπούς έχουν μεγαλύτερο κόστος εξαιτίας των διερμηνέων και των άλλων ειδικών υπηρεσιών που παρέχονται», επεσήμανε εκπρόσωπος της βρετανικής ηγεσίας.

Σχόλια