Είκοσι εκατομμύρια μετανάστες από το 2010 έως το 2030 θα χρειαστεί η Ε.Ε. για την αγορά εργασίας

0

Τα 25 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χρειαστούν για την εικοσαετία 2010-2030, περίπου 20 εκατομμύρια μετανάστες προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας της Ε.Ε. και να εξασφαλιστεί η ευημερία της Ευρώπης.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι 25 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο συζήτησης για την υιοθέτηση μιας κοινής μεταναστευτικής πολιτικής, η ανάγκη της οποίας κρίνεται επιτακτική, δεδομένου ότι η Ευρώπη φιλοξενεί ήδη σήμερα 10 εκατομμύρια μετανάστες και απαιτείται πλέον διαχείριση της οικονομικής μετανάστευσης με κοινή πολιτική.

Ο κίνδυνος εξάλλου σε περίπτωση περαιτέρω απουσίας κοινών κριτηρίων για την εισδοχή οικονομικών μεταναστών είναι η αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών στα κράτη μέλη της Ε.Ε, ενώ το συγκεκριμένο θέμα αφορά άμεσα και την Ελλάδα, η οποία δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία για το μεταναστευτικό της πληθυσμό, αλλά ούτε έχει ολοκληρώσει το πλαίσιο της μεταναστευτικής της πολιτικής, που βρίσκεται υπό αναθεώρηση.

Ο ευρωβουλευτής εξάλλου της Ν.Δ., Μανώλης Μαυρομμάτης, στην ομιλία του για την νόμιμη μετανάστευση ενώπιον της επιτροπής Ανάπτυξης , τόνισε χαρακτηριστικά ότι: “” Η εμπειρία μου έχει διδάξει το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η προσαρμογή ενός μετανάστη σε μια χώρα της οποίας οι θεσμοί και οι δομές μπορεί να μη μοιάζουν καθόλου με την γενέτειρά του””.

Σχόλια