Εισαγγελική έρευνα για τις συγκρούσεις στο Σάο Πάολο

0

Τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων των πρόσφατων συγκρούσεων μεταξύ Βραζιλιάνων αστυνομικών και κρατουμένων σε φυλακές του Σάο Πάολο ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας, στο πλαίσιο έρευνας για τα γεγονότα που κόστισαν τη ζωή σε 104 ανθρώπους.

Εκπρόσωπος των Αρχών δήλωσε αρχικά ότι η λίστα δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα, σε ένδειξη σεβασμού στις οικογένειες των θυμάτων. Τελικά, δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη .

Αρκετές οργανώσεις για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυρίζονται ότι οι αστυνομικοί έδειξαν «υπερβολική αφοσίωση στο καθήκον τους», πυροβολώντας και αφαιρώντας ζωές αδιάκριτα.

Υπενθυμίζεται ότι οι άγριες επιθέσεις από συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος άρχισαν την περασμένη Παρασκευή στο Σάο Πάολο και σε κοντινές περιοχές. Οι Αρχές βρέθηκαν αντιμέτωπες με δεκάδες κρατούμενους σε τουλάχιστον 60 σωφρονιστήρια, όπου εκατοντάδες επισκέπτες των φυλακών κρατήθηκαν όμηροι. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 104 άτομα, μεταξύ αυτών, 38 αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες. Επίσης 79 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 20 συνελήφθησαν.

Σχόλια