Εισήγηση εισαγγελέα για 15ετή κάθειρξη στον Ρώσο επιχειρηματία Μπερεζόφσκι

0

Ποινή κάθειρξης 15 ετών πρότεινε Ρώσος εισαγγελέας για τον Ρώσο επιχειρηματία Μπόρις Μπερεζόφσκι με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε 140 εκατομμύρια ρούβλια από μία ρωσική εταιρεία του χώρου του αυτοκινήτου, την «Λογκοβάζ», όπως ανέφερε στην Μόσχα ο συνήγορος του επιχειρηματία, Βαλερί Ντορόνιν.

Να σημειωθεί ότι ο Μπερεζόφσκι ζει αυτοεξόριστος στη Βρετανία.

Ο δικηγόρος αυτός ανέφερε ταυτοχρόνως ότι ο συνεργάτης του Μπερεζόφσκι, Γιούλι Ντουμπόφ, κρίθηκε από τον ίδιο εισαγγελέα ένοχος για παραπλήσια κατηγόρια, ο οποίος ζήτησε να του επιβληθεί ποινή εννεαετούς κάθειρξης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατατέθηκε ότι ο κ. Μπερεζόφσκι το έτος 1994 συμμετείχε σε συμβόλαιο παράδοσης 20 χιλιάδων συνολικώς οχημάτων από την εταιρεία «Αβτοβάζ» στην εταιρεία «Λογκοβάζ», υπεξαίρεσε όμως στη συνέχεια -από το τίμημα του συμβολαίου–αυτό το ποσό που αναφέρθηκε ήδη.

Την 22α τρέχοντος μηνός το δικαστήριο θα ανακοινώσει, πότε ακριβώς θα εκδώσει την απόφασή του, ανέφερε ο συνήγορος του κ. Μπερεζόφσκι.

Ήδη ο Μπερεζόφσκι έχει καταδικαστεί άλλη μία φορά στη Ρωσία, «ότι υπεξαίρεσε από την «Αεροφλότ» 214 εκατομμύρια ρούβλια». Αυτή η καταδίκη χρονολογείται από το έτος 2007.

Σχόλια