Εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης ο Μάικλ Τζάκσον για αθέτηση συμβολαίου

0

Κατάθεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λονδίνου πρόκειται να δώσει την επόμενη εβδομάδα ο Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος κατηγορείται για αθέτηση μουσικού συμβολαίου που είχε συνάψει με τον σεΐχη Αμπντάλα Μπιν Χαμάντ του Μπαχρέιν.

Ο δικηγόρος του Μάικλ Τζάκσον δήλωσε ότι ο πελάτης του θα εμφανισθεί ενώπιον του δικαστηρίου την επόμενη εβδομάδα καθώς πήρε το πράσινο φως από τους θεράποντες ιατρούς του για να ταξιδέψει στη Βρετανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 50χρονος Μάικλ Τζάκσον αναμένεται να αφιχθεί στο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο και να δώσει την κατάθεσή του τη Δευτέρα το απόγευμα.

Αρχικώς είχε ζητήσει να καταθέσει μέσω απευθείας σύνδεσης βίντεο. Το αίτημά του απορρίφθηκε.

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά του Μπαχρέιν ζητά από το Μάικλ Τζάκσον αποζημίωση 4,7 εκατομμυρίων λιρών και υποστηρίζει ότι βάσει της συμφωνίας τους ο Αμερικανός τραγουδιστής όφειλε να βγάλει ένα καινούργιο άλμπουμ, να δώσει συναυλίες και να δημοσιεύσει την αυτοβιογραφία του.

Ο σεΐχης Αμπντάλα Μπιν Χαμάντ έχει ήδη καταθέσει και αναφερόμενος στο ίνδαλμα της ποπ δήλωσε ότι πρόκειται για ένα “συναισθηματικά ευάλωτο” άτομο.

“Εγώ πάντα τον αντιμετώπιζα σαν έναν οποιοδήποτε άλλο επιχειρηματία. Είναι πολύ εύστροφος, φανταστικός επιχειρηματίας και σκεπτόμενος άνθρωπος”, πρόσθεσε ο σεΐχης του Μπαχρέιν.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι είχε δώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια στον τραγουδιστή κατά τη διάρκεια της δίκης του το 2005, όταν κατηγορείτο για κακοποίηση ανηλίκου.

Ο σεΐχης Αμπντάλα αρνήθηκε ότι επρόκειτο για δώρο προς τον Μάικλ Τζάσκον και διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι “τα χρήματα δόθηκαν για να τον βοηθήσουν και είχε δεσμευτεί να με ξεπληρώσει”.

Μετά την αθώωσή του ο Μάικλ Τζάκσον έλαβε πρόσκληση από τον σεΐχη του Μπαχρέιν όπου και παρέμεινε για έξι μήνες.