Εκ νέου στα δικαστήρια ο Ο. Τζ. Σίμπσον

0

Ενώπιον της δικαιοσύνης προσέρχεται ο πρώην αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου Ο. Τζ. Σίμπσον κατηγορούμενος για απαγωγή, ένοπλη ληστεία και συνωμοσία.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, πρόκειται για την κλοπή υπό την απειλή όπλου ενθυμίων από την αθλητική του δραστηριότητα που εκτίθεντο σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας το Σεπτέμβριο.
Τρία ακόμα άτομα συνεργοί του Σίμπσον κατηγορούνται για 11 αδικήματα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο εξαναγκασμός και η επίθεση με όπλο.
Σε περίπτωση καταδίκης, οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Ο Σίμπσον πρόκειται να εμφανισθεί την Τετάρτη στο δικαστήριο για την πρώτη ακρόαση και τη διατύπωση του κατηγορητηρίου. Η υπόθεση θα εκδικασθεί από δικαστήριο του Λας Βέγκας και ο Ο. Τζ. Σίμπσον, 60 χρόνων, δεν έχει δικαίωμα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.
Το 1995 ο Σίμπσον είχε κατηγορηθεί για τη διπλή δολοφονία της πρώην συζύγου του, Νικόλ Μπράουν Σίμπσον και του εραστή της, Ρον Γκόλντμαν. Το δικαστήριο είχε τότε απαλλάξει τον Σίμπσον από τις εν λόγω κατηγορίες.
«Η απόφαση για την προσαγωγή μου ήταν αναμενόμενη», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ο. Τζ. Σίμπσον και πρόσθεσε, «όπως πάντα έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των ενόρκων».
Η νομική ομάδα του Σίμπσον υποστηρίζει ότι ο πελάτης τους προσπάθησε να ανακτήσει κλεμμένα ενθύμια που του ανήκαν. Αρνούνται, επίσης, ότι ο πελάτης τους απείλησε με όπλο.
«Δεν πιστεύω ότι ο κ. Σίμπσον διέπραξε κάποιο αδίκημα. Ο ίδιος ο Ο. Τζ. Σίμπσον γνωρίζει ότι δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα», είπε ο δικηγόρος, Γέιλ Γκάλαντερ.

Σχόλια