Έκθεση της HRW για τους περιορισμούς του Ισραήλ στην μετακίνηση Παλαιστινίων από και προς τη χώρα

0

Έκθεση εκπόνησε η οργάνωση Human Rights Watch σχετικά με την πολιτική απαγόρευσης εισόδου και εξόδου που εφαρμόζει η ισραηλινή κυβέρνηση στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Η έκθεση αναλύει τις τρομερές συνέπειες που έχει ο αποκλεισμός για πολλές οικογένειες Παλαιστινίων, τα μέλη των οποίων αποχωρίζονται χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν προς τους συγγενείς τους.
«Το Ισραήλ ουδέποτε έδωσε κάποια λογική εξήγηση για την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις των Παλαιστινίων από και προς τη χώρα, κάνοντας τη ζωή των τελευταίων εφιαλτική, καθώς θεωρούνται παράνομοι στην ίδια τους την περιοχή. Οι οικογένειες χωρίζονται και άνθρωποι μένουν αποκλεισμένοι στη λάθος πλευρά των συνόρων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Το Ισραήλ πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική του και να επεξεργαστεί ουσιαστικά αιτήματα επανένωσης ατόμων με τις οικογένειές τους, ώστε οι Παλαιστίνιοι να μπορούν να ζήσουν με τους συγγενείς τους, όπου επιθυμούν», αναφέρεται στη συγκεκριμένη έκθεση.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς που έχει επιβάλλει το Ισραήλ, υπάρχει κατάσταση στην οποία καταγράφονται όλοι οι Παλαιστίνιοι προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Χωρίς έγκυρη κάρτα πιστοποίησης οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν ξανά στις περιοχές του Ισραήλ για να δουν τις οικογένειές τους. Προσφάτως, η πολιτική του Ισραήλ όσον αφορά την επεξεργασία αιτημάτων επανένωσης Παλαιστινίων με τις οικογένειές τους, άλλαξε, με αποτέλεσμα να γίνει πιο δύσκαμπτη και βραδυκίνητη.

Σχόλια