Έκθεση της HRW για τους υπερήλικες φυλακισμένους στις ΗΠΑ

0

Η οργάνωση εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου, ζητώντας από τις αρχές να παρέχουν καταλληλότερες συνθήκες διαβίωσης και ιατρική περίθαλψη στους υπερήλικες φυλακισμένους.

Η έκθεση που εκπόνησε η οργάνωση για το θέμα τιτλοφορείται «Old behind Bars: The aging prison population in the United States». Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που μνημονεύονται στην έκθεση, το 11.2 τοις εκατό των φυλακισμένων εκτίουν ποινές κάθειρξης πάνω από 20 έτη, ενώ το 9 τοις εκατό εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η HRW διατύπωσε μερικές προτάσεις προς τις αρχές για τη διαχείριση των πληθυσμού των φυλακισμένων. Μεταξύ άλλων πρότεινε την επανεξέταση της σωφρονιστικής πολιτικής, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μείωσης των πλαισίων ποινής, ώστε να μην δημιουργούνται υπερήλικες φυλακισμένοι. Επιπλέον, πρότεινε την τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού της φυλακής, προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή των μεγαλύτερων ηλικιακά κρατουμένων, ενώ συνέστησε στην κυβέρνηση να αναπτύξει κατάλληλα προγράμματα στέγασης και παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους φυλακισμένους.

Σύμφωνα με υπολογισμούς ο αριθμός των φυλακισμένων στις ΗΠΑ που είναι πάνω από 55 χρόνια διαμορφώνεται στις 124.400, ενώ αυξήθηκε κατά 282 τοις εκατό από το 1995 έως το 2010.

Σχόλια