Έκκληση Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία για το άσυλο

0

Η οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από την Τουρκία να αναθεωρήσει εντελώς τις διαδικασίες της για τη χορήγηση ασύλου ώστε να τις ευθυγραμμίσει με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Αυτοί που ζητούν άσυλο στην Τουρκία στερούνται του δικαιώματος αυτού και πολλοί επιστρέφουν δια της βίας στη χώρα τους όπου κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγγέλλει η μη κυβερνητική οργάνωση σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

“”Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί όσον αφορά το γεγονός ότι άνθρωποι που χρήζουν διεθνούς προστασίας στην Τουρκία εμποδίζονται να δουν τα διεθνώς αναγνωρισμένα αυτά δικαιώματά τους να γίνονται σεβαστά λόγω των τουρκικών κανονισμών για τη χορήγηση ασύλου, οι οποίοι δεν είναι σύμφωνοι με τις διεθνείς προδιαγραφές και οι οποίοι εφαρμόζονται άδικα και αυθαίρετα””, αναφέρεται στην έκθεση της Αμνηστίας.

Η διεθνής οργάνωση ζήτησε, επίσης, από την Τουρκία να άρει τους γεωγραφικούς της περιορισμούς όσον αφορά αυτούς που ζητούν άσυλο, καθώς ο περιορισμός του δικαιώματος αυτού μόνον σε όσους προέρχονται από την Ευρώπη υψώνει μεγάλα τείχη σε αυτούς που επιζητούν να αποφύγουν διώξεις.

“”Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει έκκληση στις τουρκικές αρχές να νομοθετήσουν και να εφαρμόσουν μια δίκαιη και ικανοποιητική εθνική διαδικασία ασύλου και να σεβαστούν τα δικαιώματα αυτών που ζητούν άσυλο, των προσφύγων και των άλλων που χρήζουν διεθνούς προστασίας””, καταλήγει η οργάνωση στην έκθεσή της.

Σχόλια