Έκκληση για καλύτερη εκπροσώπηση των στελεχών του Σίτι από τους δικηγόρους

0

Ο Δικηγορικός Σύλλογος του Σίτι στο Λονδίνο (CLLS) απηύθυνε έκκληση προς το Συμβούλιο Νομικών Υπηρεσιών (LSB) να αναγνωρίσει τους πελάτες – στελέχη εταιρειών στο νέο ρυθμιστικό του πλαίσιο.

Το Συμβούλιο Νομικών Υπηρεσιών θα προκύψει από την ένωση της Ρυθμιστικής Αρχής των Δικηγόρων που δεν παρίστανται στα ανώτερα δικαστήρια και από το Σύλλογο Νομικών. Θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο.

Προσφάτως το LSB έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επιχειρηματικό πλάνο, με το οποίο δεσμεύεται να αναβαθμίσει στο μέγιστο βαθμό το κανονιστικό πλαίσιο των νομικών υπηρεσιών μέχρι το 2013.

Τον Μάρτιο έκθεση, η οποία συντάχθηκε για λογαριασμό του Συλλόγου Νομικών, άσκησε δριμεία κριτική στο παρόν κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο σύμφωνα με την έκθεση πρέπει να εκσυγχρονιστεί άμεσα.

Ο συντάκτης της έκθεσης και πρώην στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης της Βρετανίας, Νικ Σμέντλι υποστήριξε ότι πρέπει να εξεταστεί άμεσα η δημιουργία ενός τμήματος για να ρυθμίζει τις δικηγορικές εταιρείες που έχουν για πελάτες τους στελέχη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η έκθεση επισημαίνει πως «χωρίς άμεσες αλλαγές, είναι αδύνατο να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι το παρόν ρυθμιστικό πλαίσιο εξυπηρετεί τους σκοπούς του».

Ωστόσο το επιχειρηματικό πλάνο του LSB δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στην έκθεση Σμέντλι.

Ο πρόεδρος του CLLS, Ντέιβιντ Μάκιντος, ο οποίος στηρίζει τη δημιουργία τμήματος για τα στελέχη εταιρειών, δήλωσε: «Οι πελάτες μας είναι εκλεπτυσμένοι, τακτικοί και απαιτητικοί χρήστες νομικών υπηρεσιών με διαπραγματευτική δύναμη τουλάχιστον ίση με αυτήν των εταιρειών τους. Η προστασία που χρειάζονται από τους δικηγόρους δεν μπορεί να είναι η ίδια με αυτήν που έχει ανάγκη ένας τυχαίος πολίτης στο δρόμο. Ως εκ τούτου το εν λόγω ρυθμιστικό πλαίσιο θα πρέπει να είναι πολύ διαφορετικό. Το Συμβούλιο Νομικών Υπηρεσιών οφείλει να έχει τις κατάλληλες υποδομές για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των εταιρειών του Σίτι».

Σχόλια