Έκκληση προς Μπράουν για την μη έκδοση Βρετανού χάκερ στις ΗΠΑ

0

Δεκάδες Βρετανοί απηύθυναν έκκληση προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Γκόρντον Μπράουν για να σταματήσει την έκδοση του Βρετανού χάκερ, Γκάρι ΜακΚίνον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Γκάρι ΜακΚίνον, κάτοικος της περιοχής Γουντ Γκριν στο βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο 70ετούς κάθειρξης εάν κριθεί ένοχος στις Ηνωμένες Πολιτείες για παραβίαση ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι οπαδοί του ΜακΚίνον πραγματοποίησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο ολονυκτία και απέστειλαν επιστολή προς την Ντάουνινγκ Στριτ. Η επιστολή ζητά από τον πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε να διεξαχθεί στη Βρετανία η δίκη του χάκερ.

Οι οπαδοί και φίλοι του ΜακΚίνον υποστηρίζουν ότι οι βρετανικές αρχές πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ όψιν ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ, μια νευρολογική διαταραχή και τα πρόσωπα με το σύνδρομο αυτό παρουσιάζουν αξιοσημείωτο έλλειμμα στις κοινωνικές δεξιότητες, δυσκολεύονται όταν συμβαίνουν αλλαγές στο περιβάλλον και προτιμούν την μονοτονία.

Σχόλια