Εκρήξεις επιθετικότητας από τον Γερμανό που δολοφόνησε σε δικαστήριο εγκυμονούσα Αιγύπτια

0

Αλλεπάλληλα δείγματα επιθετικότητας από τον κατηγορούμενο σημάδεψαν την έναρξη της δίκης του 29χρονου Γερμανού, ο οποίος βρίσκεται στο εδώλιο για τη δολοφονία μιας Αιγύπτιας εγκύου πέρυσι το καλοκαίρι μέσα στην ίδια δικαστική αίθουσα της Δρέσδης στην οποία τώρα δικάζεται ο 29χρονος.
Ο κατηγορούμενος χτύπησε το κεφάλι του στο τραπέζι, τα πόδια του στο πάτωμα και ξέσπασε σε φωνές, ενώ σταμάτησε μόνο όταν εννιά αστυνομικοί ανέλαβαν να τον ακινητοποιήσουν από τα πόδια και τους ώμους.
Η υπόθεση του 29χρονου και του θύματός του, της 32χρονης φαρμοακοποιού Μάργουα ελ Σερμπίνι, είχε συγκλονίσει τη Γερμανία αλλά και την Αίγυπτο. Όλα είχαν ξεκινήσει από έναν διαπληκτισμό σε δημόσια παιδική χαρά τον Αύγουστο του 2008. Η ελ Σερμπίνι είχε ζητήσει από τον νεαρό να σηκωθεί από μια κούνια για να καθίσει ο γιος της κι εκείνος είχε αντιδράσει εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον της και αποκαλώντας τη «τρομοκράτισσα Ισλαμίστρια». Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε πρόστιμο 780 ευρώ. Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια άσκησε έφεση. Στη δευτεροβάθμια δίκη, μόλις η Σερμπίνι, που ήταν τριών μηνών έγκυος, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, ο νεαρός έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι και της επιτέθηκε, καταφέροντάς της 18 μαχαιριές. Μέσα στην αναστάτωση που ακολούθησε, αστυνομικοί τραυμάτισαν κατά λάθος τον σύζυγο της Σερμπίνι.
Αν ο κατηγορούμενος κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Η δίκη διεξάγεται υπό εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς ο 29χρονος έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.

Σχόλια