Έκτακτη σύνοδος της Ολομέλειας του Ευρ. Κοινοβουλίου [16-17/4]

Η έκτακτη σύνοδος της ολομέλειας του Απριλίου πραγματοποιείται την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Απριλίου.

0

Ο πρόεδρος Sassoli εξέφρασε συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων του COVID-19 και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, καθώς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Ευχαριστώντας όλους όσοι κάνουν θυσίες, ο πρόεδρος Sassoli δήλωσε ότι «η ανθρωπιά των συμπολιτών μας είναι το μεγαλύτερό μας πλεονέκτημα». Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αξίζουν όλοι τους τη στήριξή μας, το θαυμασμό μας και την ευγνωμοσύνη μας για το έργο τους και για την μεγαλοψυχία που δείχνουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται εν μέσω πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των αγροτών και των ψαράδων, των τεχνικών τηλεπικοινωνιών και των υπαλλήλων στα σουπερμάρκετ, οι οποίοι δείχνουν μεγάλη πειθαρχία και αίσθημα ευθύνης. Αναφέρθηκε και σε όλους τους πολίτες που σέβονται τα μέτρα πρόληψης, που ψωνίζουν για τους ηλικιωμένους και που φροντίζουν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Το Κοινοβούλιο έχει παραχωρήσει στις τοπικές αρχές τη χρήση των εγκαταστάσεών του στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο και στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. «Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στις πόλεις που μας φιλοξενούν», πρόσθεσε.

Ευχαριστώντας τους ευρωβουλευτές και το προσωπικό του ΕΚ που έχουν βρει νέους τρόπους να κάνουν τη δουλειά τους, ο πρόεδρος τόνισε ότι η δημοκρατία συνεχίζει να λειτουργεί. Οι θεσμοί της ΕΕ είναι αποφασισμένοι να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών και των κρατών μελών, τόσο κατά τη διάρκεια της κρίσης όσο και μετά, για να συνδράμουν στην παγκόσμια αντίδραση στον κορονοϊό, είπε ο πρόεδρος.

Η ΕΕ αναλαμβάνει δράση για να στηρίξει τα συστήματα υγείας και να είναι διαθέσιμα τα απαραίτητα ιατροφαρμακευτικά προϊόντα, για να στηριχθεί η έρευνα, για να βοηθήσει να διατηρηθούν θέσεις εργασίας και να στηριχθούν οι οικογένειες και οι πιο ευάλωτες ομάδες, καθώς και για την παροχή βοήθειας σε αγρότες, ψαράδες και επιχειρήσεις.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και αναμένεται να υιοθετήσουν ψήφισμα για τη συντονισμένη δράση της ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας και των επιπτώσεών της, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών συγκροτημένης άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη

Η έκτακτη σύνοδος της ολομέλειας του Απριλίου πραγματοποιείται την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Απριλίου.

Το αναθεωρημένο ετήσιο πρόγραμμα του Κοινοβουλίου είναι διαθέσιμο εδώ.

Οι αλλαγές στην ημερήσια διάταξη, στην οποία προστέθηκαν δέκα κατεπείγουσες διαδικασίες, καθώς και το πρόγραμμα των ψηφοφοριών, είναι διαθέσιμα εδώ.

Σχόλια