Εκτελέστηκαν οι βομβιστές του Μπαλί

0

Εκτελέστηκαν στην Ινδονησία οι τρεις ακραίοι ισλαμιστές, οι οποίοι καταδικάστηκαν με την εσχάτη των ποινών για τις βομβιστικές επιθέσεις που σκότωσαν 201 ανθρώπους στο Μπαλί το 2002.

Οι τρεις θανατοποινίτες οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα τις πρώτες ώρες της Κυριακής τοπική ώρα, σε μυστική τοποθεσία της νήσου Νουσακαμπάνγκαν, ανοιχτά της Ιάβας, όπου κρατούνταν, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV One, επικαλούμενο επίσημη πηγή.
H είδηση επιβεβαιώθηκε από τις αρχές λίγες ώρες αργότερα.Τις τελευταίες ημέρες οι βομβιστές είχαν εκφράσει την ελπίδα ότι οι εκτελέσεις τους θα πυροδοτήσουν αντίποινα, και η ινδονησιακή κυβέρνηση έχει ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από «ευαίσθητες» τοποθεσίες, όπως ορισμένες πρεσβείες στην Τζακάρτα και στο Μπαλί, δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Η γειτονική Αυστραλία είχε ζητήσει από τους πολίτες της να αποφεύγουν στο μέτρο του δυνατού τα ταξίδια στην Ινδονησία, ενώ οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από τους πολίτες τους να διατηρούν «χαμηλό προφίλ».

Οι τρεις εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί σε θάνατο το 2003 για τη συμμετοχή ή τη διοργάνωση των επιθέσεων που προκάλεσαν το θάνατο 202 ανθρώπων σε καφετέρια και νυχτερινό κέντρο του Μπαλί στις 12 Οκτωβρίου του 2002.