Εκτός φυλακής λόγω «καλής διαγωγής»

0

Τον Ιούνιο θα αποφυλακιστεί ο Ομρί Σαρόν, ένας από τους γιους του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, επωφελούμενος από μια αναστολή της ποινής του για «καλή διαγωγή», όπως έγινε σήμερα από δικαστική πηγή.

Ο Ομρί Σαρόν είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών του πατέρα του.

Ο πρώην βουλευτής άρχισε να εκτίει την ποινή του στις 27 Φεβρουαρίου και θα αποφυλακιστεί στις 25 Ιουνίου, έπειτα από μείωση της ποινής του κατά το ένα τρίτο.

Το 1999 είχε δημιουργήσει μια εταιρεία η οποία είχε συγκεντρώσει εισφορές εταιρειών με έδρα το Ισραήλ και το εξωτερικό αξίας περίπου έξι εκατομμυρίων σέκελ (1,4 εκατ. δολάρια), δηλαδή το εξαπλάσιο ποσό από αυτό που ορίζει ο νόμος.

Τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμεύσει για να χρηματοδοτηθεί η προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του, το 1999, για τις προκριματικές εκλογές στους κόλπους του Λικούντ, του μεγάλου κόμματος της ισραηλινής Δεξιάς.

Ο Αριέλ Σαρόν είχε στη συνέχεια επιλεγεί από το Λικούντ ως υποψήφιος για την πρωθυπουργία, την οποία κέρδισε το Φεβρουάριο 2001. Ωστόσο από τον Ιανουάριο του 2006 βρίσκεται σε κώμα χωρίς σημάδια βελτίωσης.