Εκτός κυκλοφορίας εφημερίδα που πρόσκειται στη Φατάχ

0

Δικαστήριο του ισλαμικού κινήματος Χαμάς απαγόρευσε την έκδοση και την κυκλοφορία στη Λωρίδα της Γάζας της παλαιστινιακής εφημερίδας Αλ Αγιάμ, η οποία θεωρείται ότι απηχεί απόψεις του αντίπαλου κινήματος Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
«Έλαβα σήμερα μια επιστολή από ένα δικαστήριο της Χαμάς που μού γνωστοποιούσε την απαγόρευση της έκδοσης και της διανομής της εφημερίδας (στη Γάζα) από τις 10 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Σάμι αλ Κισάουι, διευθυντής του γραφείου της Αλ Αγιάμ στη Γάζα.
Η εφημερίδα που εκδίδεται στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης διανέμεται καθημερινά στη Γάζα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου.
Το μέτρο της απαγόρευσης «αποδεικνύει ότι η Χαμάς συνεχίζει να πλήττει την ελευθερία του Τύπου όπως είχαμε προειδοποιήσει», δήλωσε στη Ραμάλα ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Αμπντελνάσερ Ανάτζαρ.
Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο αρχισυντάκτη, το μέτρο αυτό κατά τα φαινόμενα οφείλεται στις διαμαρτυρίες αρκετών βουλευτών της Χαμάς εναντίον πρόσφατου φύλλου της εφημερίδας με σκίτσα που κρίθηκαν προσβλητικά από ισλαμικούς κύκλους.

Σχόλια