Ελάχιστες οι πιθανότητες σύλληψης του Ρ. Μλάντιτς

0

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες σύλληψης του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην διοικητή του σερβοβοσνιακού στρατού Ράτκο Μλάντιτς έως την 11η Ιουλίου, την 10η επέτειο από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων της Σερβίας – Μαυροβουνίου Ρασίμ Λιάγιτς.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Λιάγιτς, ο οποίος προεδρεύει και του Εθνικού Συμβουλίου της χώρας για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία απέρριψε τις φήμες που δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο περί διαπραγματεύσεων αξιωματούχων της Σερβίας – Μαυροβουνίου με τον Μλάντιτς ή ανθρώπων του περιβάλλοντός του για την οικειοθελή παράδοσή του.

Παράλληλα, ο κ. Λιάγιτς τόνισε ότι η αποτυχία υιοθέτησης επίσημου κειμένου για τη Σρεμπρένιτσα από το Σερβικό Κοινοβούλιο είναι πολύ πιο επιζήμια, από την υιοθέτηση απόφασης από τα δύο σώματα του Αμερικανικού Κογκρέσου, καθώς αυτό, όπως επισήμανε, εκλαμβάνεται ως ανετοιμότητα της Σερβίας να αντιμετωπίσει το παρελθόν.

Σχόλια