Ελέγχεται η νομιμότητα των επιστολών ασφαλείας του FBI στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών ερευνών

0

Οι Νομικοί Σύμβουλοι της Κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι οι Επιστολές Εθνικής Ασφαλείας είναι σημαντικό κομμάτι της έρευνας στην οποία προβαίνει το FBI , στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής του δράσης, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η δημοσιοποίηση ούτε του περιεχομένου τους, ούτε και των παραληπτών.

Το περασμένο έτος, ένας ομοσπονδιακός Δικαστής διαπίστωσε, ότι η εντολή εμπιστευτικότητας, η οποία συνοδεύει τις επιστολές εθνικής ασφάλειας, παραβιάζει την Πρώτη Τροπολογία και διέταξε να σταματήσει η έκδοσή τους, ωστόσο η εκτέλεση της δικαστικής απόφασης ανεστάλη μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο, μετά από έφεση που κατέθεσε η Κυβέρνηση του Σαν Φρανσίσκο. Οι Νομικοί Σύμβουλοι της Κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι αν το Εφετείο εμμείνει στην πρωτόδικη απόφαση, τότε θα χαθεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο των αρμόδιων αρχών κατασκοπείας.

Οι εν λόγω επιστολές επιτρέπουν στο FBI να συλλέγει απαραίτητα αρχεία από εταιρείες τηλεπικοινωνιών και από εταιρείες του διαδικτύου, με μόνη τη δήλωση ότι οι πληροφορίες που ζητά, είναι σχετικές με μια αντιτρομοκρατική έρευνα.

Σχόλια