Ελπίδες για εξεύρεση λύσης στην υπόθεση των πέντε νοσοκόμων από τη Βουλγαρία

0

Θα βρεθεί λύση στην υπόθεση των πέντε νοσοκόμων από τη Βουλγαρία και του Παλαιστίνιου γιατρού, που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στη Λιβύη, δήλωσε ο γιος του Καντάφι,Σεϊφ Αλ Ισλάμ
Ο γιος του Λίβυου ηγέτη συναντήθηκε στην Τρίπολη με την ευρωπαία επίτροπο αρμόδια για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Μπενίτα Φερέρο Βάλντνερ και το γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ και χαρακτήρισε «θετική» τη συνάντηση αυτή, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι θα βρεθεί σύντομα λύση στην εν λόγω υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε Βουλγάρες νοσοκόμες και ο Παλαιστίνιος γιατρός, καταδικάστηκαν το 2004 σε θάνατο επειδή φέρονται να μόλυναν με τον ιό του AIDS περίπου 400 παιδιά που νοσηλεύονταν στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Βεγγάζης. Από αυτά τα 56 υπέκυψαν αφού νόσησαν.

Ωστόσο ξένοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα παιδιά είχαν προσβληθεί λόγω των κακών συνθηκών υγιεινής πριν οι Βουλγάρες νοσοκόμες μεταβούν στη χώρα. Αντίθετα, οι αρχές της Λιβύης απέδωσαν εγκληματική αμέλεια και πρόθεση στους κατηγορούμενους.

Η εκδίκαση της έφεσης των έξι κατηγορούμενων είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Μαΐου, αλλά αναβλήθηκε χωρίς μέχρι τώρα να έχει οριστεί νέα ημερομηνία.