Η Νομική Αθηνών και πάλι στην κορυφή

0

Επιτυχία της ομάδας προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση του διαγωνισμού εικονικής δίκης ανθρωπίνων δικαιωμάτων:  “ELSΑ European Human Rights Moot Court Competition 2014”, που έλαβε χώρα στις 23-26 Φεβρουαρίου, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο.

Στο διαγωνισμό αυτόν συμμετέχουν ομάδες νομικών σχολών από όλα τα κράτη-μέλη και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας προσφυγής ενώπιον του ΕΔΔΑ και στόχος του είναι η εξοικείωση των φοιτητών Νομικής με θέματα προάσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Την ομάδα αποτελούσαν οι προπτυχιακοί φοιτητές Ειρήνη Ανδρικάκη, Εμμανουήλ     Γιακουμάκης, Ευστράτιος Κουλιεράκης και Αλεζίνη-Ειρήνη Λόξα, συνεπικουρούμενοι     από    την κ. Ελένη Θεοδωροπούλου, μέλος της περυσινής ομάδας και τις διδακτορικές φοιτήτριες Δήμητρα Παπαγεωργίου και Εύα Τζαβαλά, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη της επίκουρης Καθηγήτριας Μαρίας Γαβουνέλη.

Η ομάδα απέσπασε διθυραμβικά σχόλια για την απόδοσή της και το συμβολικό χρηματικό βραβείο των 1000€. Ο τεταρτοετής φοιτητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αγορητή του διαγωνισμού, αλλά και μια πρακτική άσκηση στο γραφείο του Συμβουλίου της Ευρώπης στις Βρυξέλλες.