Εμπόριο οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων καταγγέλλει η Κάρλα Ντελ Πόντε

0

Η πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα Ντελ Πόντε ισχυρίζεται στο νέο της βιβλίο ότι το 1999 οι Αλβανόφωνοι αντάρτες είχαν συλλάβει εκατοντάδες Σέρβους, τους μετέφεραν στην Αλβανία, τους σκότωσαν, και μετά πούλησαν τα όργανά τους σε διεθνές κύκλωμα εμπορίου οργάνων.

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, της οποίας ηγείται ένας πρώην ηγέτης των ανταρτών, ο Χασίμ Θάτσι, απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς ως ψευδείς, ενώ η Σερβία και η Ρωσία καλούν το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου να τους ερευνήσει.

Η Ελβετή πρώην εισαγγελέας στα απομνημονεύματά της, που έχουν τον τίτλο «Ανθρωποκυνηγητό: Εγώ και οι Εγκληματίες Πολέμου», αναφέρει ότι συνεργάτες της ερεύνησαν ένα σπίτι σε ορεινή περιοχή της Αλβανίας το οποίο χρησιμοποιείτο ως πρόχειρη κλινική.

Εκεί, λέει, είχαν αφαιρεθεί οι νεφροί από 300 νεαρούς Σέρβους οι οποίοι είχαν απαχθεί από τους αντάρτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου και είχαν μεταφερθεί με φορτηγά στην Αλβανία.

Μετά την αφαίρεση των νεφρών, οι αντάρτες σκότωσαν τους Σέρβους και αφαίρεσαν και άλλα όργανα τα οποία και πούλησαν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα μάλιστα με μία μαρτυρία, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη και μεταμοσχεύτηκαν σε πλούσιους Άραβες.

Σχόλια