Έναρξη δίκης 94 κατηγορουμένων για ανατροπή της κυβέρνησης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

0

Η συζήτηση της δίκης έγινε με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ δεν επιτράπηκε σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων να παραστούν.

Οι 94 κατηγορούμενοι συνελήφθησαν πέρυσι και ασκήθηκε εναντίον τους δίωξη για σύσταση οργανωμένου δικτύου με σκοπό να ρίξει την κυβέρνηση και να ανέλθει στην εξουσία. Σύμφωνα με την Εισαγγελία για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε μυστικές συναντήσεις και προσπαθούσαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη δυσμενώς εναντίον της κυβέρνησης. Επιπλέον, κατηγορούνται ότι βρίσκονταν σε επικοινωνία με την Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλες παρόμοιες ξένες οργανώσεις, από τις οποίες ζητούσαν βοήθεια, τεχνογνωσία και οικονομική στήριξη.

Την αποδοκιμασία τους για τη δίωξη των 94 κατηγορουμένων και τις επιφυλάξεις τους για την νομιμότητα της διαδικασίας έχουν εκφράσει ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η HRW (Human Rights Watch) και η Διεθνής Αμνηστία. Αβάσιμες χαρακτηρίστηκαν οι κατηγορίες και από συγγενείς των κατηγορουμένων, οι οποίοι δήλωσαν πως μέσω της οργάνωσης οι κατηγορούμενοι επεδίωκαν την προώθηση δημοκρατικότερων αλλαγών στη χώρα.

Σχόλια