Ενδεχόμενο επιβολής της θανατικής ποινής στον Μουσάουι

0

Αμερικανικό Εφετείο απεφάνθη ότι η Εισαγγελία μπορεί να επιδιώξει την θανατική ποινή για τον κατηγορούμενο Ζ. Μουσάουι, εφόσον αυτός καταδικαστεί. Ο Μουσάουι είναι ο μοναδικός που κατηγορείται στις ΗΠΑ για συμμετοχή στο τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το 4ο Τακτικό Εφετείο της Βιρτζίνια εξαφάνισε την πρωτόδικη απόφαση με την οποία απαγορευόταν στην Αμερικανική κυβέρνηση να επιδιώξει τη θανατική ποινή και να παρουσιάσει στο δικαστήριο αποδείξεις για την εμπλοκή του Μουσάουι στο τρομοκρατικό χτύπημα, επειδή έκρυβε τους μάρτυρές της. Ο Δικαστής έκρινε ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να αρνηθεί να παρουσιάσει τους μάρτυρες της, εφόσον αυτό γίνεται για την προστασία του εθνικού συμφέροντος. Παράλληλα, απέρριψε την έφεση του 35χρονου κατηγορουμένου κατά απόφασης που του απαγόρευε να έρθει σε επαφή με κρατουμένους από τις ΗΠΑ στο Γκουαντανάμο και της δυνατότητας να τους καλέσει ως μάρτυρες.

Ο εισαγγελέας από την πλευρά του δήλωσε πως η απόφαση εξασφαλίζει στον Μουσάουι μία δίκαιη δίκη, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον της χώρας.

Σχόλια