Ενόχληση από τον περιορισμό των χρεώσεων στις κλήσεις περιαγωγής

0

Ενοχλημένες φαίνονται οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας από τα μέτρα που προώθησε η Κομισιόν τον Ιούνιο και αφορούν τον περιορισμό στις χρεώσεις των κλήσεων για καταναλωτές που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εντός της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα ο σύνδεσμος GSM, ο οποίος εκπροσωπεί τις εταιρείες, υποστηρίζει ότι η Κομισιόν έκανε σημαντικά λάθη στην οικονομική της έρευνα, τα οποία, αν είχαν αποφευχθεί δεν θα οδηγούσαν στα συγκεκριμένα συμπεράσματα, τα οποία και θεωρεί λανθασμένα.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε «έκπληκτος» από την κριτική που ασκήθηκε, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν είχαν δοθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Το γεγονός ωστόσο είναι ότι οι χρήστες υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας χρεώνονται ακριβότερα για τις λεγόμενες «κλήσεις περιαγωγής» σε σχέση με τις αντίστοιχες κλήσεις από τη χώρα τους, ενώ στόχος της Κομισιόν είναι να περιορισθούν τα ποσά που χρεώνουν μεταξύ τους οι εταιρείες, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες περιαγωγής.

Σχόλια