Ένοχοι για απόπειρα δολοφονίας ένας Τούρκος κι ένας Έλληνας

0

Το Δικαστήριο του Μονάχου έκρινε ένοχους για απόπειρα δολοφονίας ένα νεαρό Τούρκο κι ένα Έλληνα για τον ξυλοδαρμό πέρυσι ενός συνταξιούχου σε σταθμό του μετρό στη Γερμανία.

Η γερμανική δικαιοσύνη καταδίκασε τον 21χρονο Τούρκο, ο οποίος κατονομάζεται μόνο ως Σερκάν Α., σε 12ετή κάθειρξη και τον 18χρονο Έλληνα, που κατονομάζεται μόνο ως Σπυρίδων Λ., σε κάθειρξη 8-1/2 ετών. Ο Έλληνας ήταν 17 ετών όταν έγινε η επίθεση.

Οι δύο νεαροί επιτέθηκαν στον 76χρονο συνταξιούχο, ο οποίος τους είχε επιπλήξει επειδή κάπνιζαν στο μετρό του Μονάχου, ξυλοκοπώντας τον και βρίζοντάς τον, προτού αρχίσουν να τον κλωτσούν στο κεφάλι.

Ο συνταξιούχος έχασε τις αισθήσεις του από τον ξυλοδαρμό, από τον οποίο υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκεφαλική αιμορραγία.

Η εν λόγω επίθεση, η οποία έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και βιντεοσκοπήθηκε από κάμερα παρακολούθησης του μετρό, προβλήθηκε επανειλημμένως στη γερμανική τηλεόραση, εγείροντας έντονα αιτήματα για σκληρότερες καταδίκες, ακόμη και για την απέλαση εγκληματιών ξένης καταγωγής.

Σχόλια