Ένταλμα σύλληψης για τον Πάβκοβιτς

0

Εντολή για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στρατηγού Νεμπόισα Πάβκοβιτς έδωσε το συμβούλιο του ειδικού δικαστηρίου για το οργανωμένο έγκλημα του Βελιγραδίου, καθώς δεν παρουσιάστηκε ως κατηγορούμενος στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του πρώην προέδρου της Σερβίας Ιβαν Στάμπολιτς και της απόπειρας δολοφονίας του υπουργού Εξωτερικών Σερβίας-Μαυροβουνίου.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του δικαστηρίου, Μάγια Κοβάσεβιτς, δήλωσε ότι το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή ποινής φυλάκισης στον Πάβκοβιτς και έδωσε εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών για έκδοση εντάλματος σύλληψής του. Διευκρίνησε πάντως ότι η απόφαση αφορά αποκλειστικά την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του Βουκ Ντράσκοβιτς και ότι το πρόβλημα της έκδοσης του Πάβκοβιτς στο Δικαστήριο της Χάγης παραμένει ανοιχτό.

Ο Νεμπόισα Πάβκοβιτς, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία αρνείται να παραδοθεί.

Σχόλια