Ένταση και πάλι στη δίκη Σαντάμ

0

Με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να αποβάλει έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους, εν μέσω αλληλοκατηγοριών πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη Σαντάμ

Οι φρουροί απομάκρυναν διά της βίας από την αίθουσα τον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών Μπαρζάν Ιμπραήμ, ο οποίος νωρίτερα λογομάχησε σε έντονο ύφος με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, Ραούφ Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος προειδοποίησε μάρτυρα υπεράσπισης ότι θα αντιμετωπίσει δίωξη, εάν δεν πει την αλήθεια.

Ο Ιμπραήμ είπε στον πρόεδρο του δικαστηρίου να είναι πιο υπομονετικός, λέγοντας ότι «πρέπει να ακούσουμε τον μάρτυρα, να σημειώσουμε ό,τι είναι χρήσιμο και να αγνοήσουμε ό,τι δεν είναι σχετικό».

«Σε κάθε συνεδρίαση [του δικαστηρίου] θέλετε να μας κάνετε μάθημα» αντέτεινε ο Ραούφ Αμπντέλ Ραχμάν, καλώντας παράλληλα τον κατηγορούμενο να επανέλθει στη θέση του.

Όταν ο τελευταίος αρνήθηκε, ο πρόεδρος του δικαστηρίου φώναξε στους φρουρούς να τον διώξουν από την αίθουσα.

Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και τις έντονες αλληλοκατηγορίες πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ότι οι μάρτυρες ψεύδονται. Τελικώς, η δίκη διακόπηκε και θα επαναληφθεί τη Δευτέρα.