Εντατικές έρευνες για τον καταζητούμενο Μλάντιτς, σύμφωνα με τον Ρασίμ Λιάγιτς

0

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Blic του Βελιγραδίου, ο ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Σερβίας – Μαυροβουνίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, Ρασίμ Λιάγιτς δήλωσε ότι συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες και επιχειρήσεις για να εξακριβωθεί αν ο πρώην διοικητής του σερβοβοσνιακού στρατού Ράτκο Μλάντιτς βρίσκεται στη Σερβία – Μαυροβούνιο. Ο κ. Λιάγιτς σημείωσε ότι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία αναμένουν τον καταζητούμενο Μλάντιτς έως τις 11 Ιουλίου, ημέρα της 10ης επετείου από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Επιπλέον, ο κ. Λιάγιτς επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμη επτά κατηγορούμενοι, την παράδοση των οποίων ζητά η Χάγη απόι τη χώρα, ενώ τόνισε ότι οι αρχές της Σερβίας – Μαυροβούνιο εκπλήρωσαν το 95% των αιτημάτων του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Ο κ. Λιάγιτς ανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ και θα προσπαθήσει να πείσει τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη συνεργασία με τη Χάγη, καθώς το Αμερικανικό Κογκρέσο θα αποφασίσει στις 31 Μαϊου αν θα αποδεσμεύσει την οικονομική βοήθεια για τη Σερβία – Μαυροβούνιο.

Σχόλια