Εντείνονται οι πιέσεις για απελευθέρωση της αγοράς στοιχημάτων

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις πιέσεις της προς τα κράτη – μέλη της Ένωσης, προκειμένου να ανοίξουν τις εθνικές αγορές αθλητικών στοιχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη, η Δανία, η Φινλανδία και η Ουγγαρία, βρίσκονται ένα βήμα πριν από την παραπομπή τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς δεν προχώρησαν σε καμία αλλαγή, παρά τις προειδοποιήσεις για εναρμόνιση της νομοθεσίας τους με το κοινοτικό δίκαιο.

Η Κομισιόν, στη σχετική ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι «τα μέτρα που έλαβαν τα κράτη – μέλη για να εμποδίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία των εταιρειών αθλητικού στοιχήματος δεν φαίνεται να είναι απαραίτητα», ενώ επισημαίνει ότι συνεχίζεται αντίστοιχη έρευνα στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και την Ιταλία.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε ήδη τη λήψη νομικών μέτρων κατά της Ισπανίας και επιτάχυνε τις νομικές διαδικασίες κατά της Σλοβενίας για την αποτυχία τους να εφαρμόσουν πλήρως τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπουν τη χρηματοοικονομική διαφάνεια, η οποία βοηθά στην αποφυγή παράνομων κρατικών επιδοτήσεων.