Εντολή για νέα έρευνα για τη δολοφονία της Άννας Πολιτκόφσκαγια

0

Δικαστής στη Ρωσία έδωσε εντολή για τη διενέργεια νέας έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια μετά την ολοκλήρωση της δίκης με απαλλακτικές ετυμηγορίες.

Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη υποστήριξε ότι η αποτυχία εξιχνίασης της δολοφονίας της δημοσιογράφου ισοδυναμεί με «κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη Ρωσία.

Ο Ρώσος δικαστής που προήδρευσε της δίκης στέλνει την υπόθεση πίσω στη ρωσική εισαγγελία για τη διενέργεια νέας έρευνας, κίνηση που ερμηνεύεται, όμως, ως διαδικαστική δεδομένου ότι διαφεύγουν της σύλληψης ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη και ο εντολέας του.

«Με δεδομένο ότι οι ένορκοι έκριναν πως οι αδελφοί [Τζαμπραΐλ και Ιμπραγκίμ] Μαχμούντοφ και ο Σεργκέι Χατζικουρμπάνοφ δεν εμπλέκονται στο έγκλημα αυτό, η υπόθεση πρέπει να επιστρέψει στην αρμόδια για την ερευνά επιτροπή της ρωσικής Εισαγγελίας με σκοπό τον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται στο έγκλημα αυτό», δήλωσε ο δικαστής Εβγκένι Ζούμποφ.

Στο μεταξύ, τα παιδιά της Άννας Πολιτκόφσκαγια ανακοίνωσαν ότι δε θα ασκήσουν έφεση στην ετυμηγορία, μετά την αθώωση των τεσσάρων κυρίων υπόπτων.

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους ενόρκους και δεν θα ασκήσουμε σε καμιά περίπτωση έφεση στην απόφασή τους», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Άννα Σταβίτσκαγια στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Σχόλια