Εντός ημερών η απελευθέρωση του Μαρουάν Μπαργούτι

0

Ζήτημα ημερών θεωρείται η απελευθέρωση του Παλαιστίνιου ηγέτη, Μαρουάν Μπαργούτι, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο Ισραήλ, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στην ισραηλινή τηλεόραση.
“”Ουδέποτε ήμασταν τόσο κοντά σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση του Μπαργούτι.
Η απελευθέρωσή του μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες””, είπε ο δικηγόρος του Χαντέρ Σκιράτ μιλώντας στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 10.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, η απελευθέρωση του Μπαργούτι αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συμφωνίας για την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ, του Ισραηλινού στρατιώτη που απήχθη το 2006 από ένοπλους Παλαιστίνιους στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.
Ο Μπαργούτι, ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης Φάταχ για τη Δυτική Όχθη, κρατείται σε ισραηλινή φυλακή από τον Απρίλιο του 2003.
Το όνομά του περιλαμβάνεται στον κατάλογο των εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων που το ισλαμικό κίνημα Χαμάς ζητεί να απελευθερωθούν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.
Ο Μαρουάν Μπαργούτι, πιθανός διάδοχος του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στην ηγεσία της Φάταχ, συνελήφθη το 2002 από τον ισραηλινό στρατό και καταδικάστηκε τον Ιούνιο 2004 πέντε φορές σε ισόβια κάθειρξη για τη συμμετοχή του σε τέσσερις δολοφονικές επιθέσεις.

Σχόλια